Przepis znalazłam tu i natychmiast musiałam go wypróbować.
Oczywiście ciut zmodyfikowałam (jak zwykle)
Składniki:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jajka
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka
2 szklanki pokrojonych truskawek
cukier gruba rafinada do posypania
Składniki suche mieszamy w jednej misce, w drugiej mokre. Mokre wlewamy do suchych i mieszamy łyżką - byle jak - mają zostać grudki.
Dodajemy truskawki, lekko mieszamy i napełniamy papilotki do 3/4 wysokości.
Posypujemy rafinadą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok 170-180 stopni (termoobieg) na ok 15 min.
Smacznego!
Monia!co? częstujesz? częstujesz?
OdpowiedzUsuńA jakże! Przepisem :-P
OdpowiedzUsuń