Potrawa z cyklu "nie wygląda, a smakuje" :-D
Składniki:
ok 50 - 60 dag piersi z kurczaka
20 dag makaronu rurki
40 - 60 dag szpinaku baby
10 dag serka topionego
10 dag sera żółtego tartego
ząbek czosnku
1/2 litra gorącej wody
100 ml mleka
tymianek, sól i pieprz
Piersi kurczak kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju. Przekładamy do dużego rondla, zalewamy gorącą wodą, dodajemy surowy makaron, posypujemy łyżeczką tymianku i gotujemy pod przykryciem do miękkości makaronu.
Następnie do rondla wkładamy szpinak. Kiedy znacząco zmniejszy swoją objętość wlewamy mleko, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oba sery. Kiedy sery się rozpuszczą, próbujemy potrawę i ewentualnie dodajemy soli i pieprzu do smaku.
Smacznego :-)
Oryginalny przepis jest tu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz